RSM 1403 1

DESCRIERE GENERALĂ
Principala cerință pentru materialul care realizează lucrări agricole este eficiența sa maximă și universalitatea. Rostselmash propune mașini capabile să rezolve problema în mod excelent. Costurile minime, implementarea la timp a muncii, eficiența ridicată reprezintă principalele avantaje ale combinei de recoltat RSM.

combina recoltat furaj RSM 1403 01Linie de prelucrare
Forma componentelor liniei de prelucrare a RSM 1403 permite produsului tocat să se deplaseze cu o schimbare minimă a direcției, ceea ce reduce costurile de energie pentru transportul produsului. Se preconizează posibilitatea de instalare a dispozitivului de tocare finală de tip cilindru (doi cilindri care se rotesc cu viteze diferite în direcția opusă celuilalt). Setul standard include detectoare de pietre și metal, care sunt activate în mod automat la pornirea operațiunii, și împiedică pătrunderea obiectelor străine în furaj.
Pentru a asigura o prelucrare stabilă și, prin urmare, pentru a obține furaj de calitate superioară, fiecare operațiune ulterioară în combina de recoltat furaje trebuie realizată la o viteză lineară mai mare decât cea anterioară.

Aparatul de alimentare
Combina de recoltat RSM 1401/03 este prevăzută cu aparat fiabil de alimentare cu 4 cilindri (cu 4 viteze de alimentare a masei, de ex. 4-7-10-17 mm).
Distanța dintre cilindrii superior și inferior în poziție de jos este de 24 mm, ceea ce crește operabilitatea detectorului de metal multi-zonal, care indică zona în care se detectează metalul. În cazul activării senzorului detectorului de pietre și metale, intervine oprirea imediată a alimentării mesei în aparatul de tocat. Extragerea obiectului străin se realizează prin inversarea hidraulică – metalică a cilindrilor de alimentare.


Aparatul de tocat
Mașina este prevăzută cu aparat de tocat cu un diametru al tamburului de 630 mm și viteza de rotație de 1200 rpm. Această caracteristică reduce la minim sarcinile de pe aparatul de alimentare și mărește eficiența la lungimile de tăiere scurte. Aparatul de tocat este prevăzut cu dispozitiv de ascuțire automat pentru cuțitul de tambur.  Acest dispozitiv permite ascuțirea cuțitelor și reglarea distanței dintre cuțite și grinda de contra-tăiere fără părăsirea scaunului de operator. Toate aceste caracteristici măresc eficiența bazată pe schimb a combinei de recoltat, economisesc combustibilul și ușurează munca operatorului mașinii.
Diferența de consum de energie poate fi de până la 30% în cazul utilizării cuțitelor tocite!
Transmisie directă a aparatului de tocat
Este o decizie fiabilă și eficientă din punct de vedere tehnic să se transfere debitul de forță de la motor la aparatul de tocat și lamele acceleratorului direct cu pierderi minime de energie.  

Această decizie permite utilizarea puterii motorului la maxim pentru procesul tehnologic și economisește combustibil cu până la 10%.                

combina recoltat furaj RSM 1403 02
Tocător final

Se are în vedere instalarea dispozitivului de tocare fina de tip cilindru în canal transportor. Dispune de doi cilindri cu diametrul de 190 mm, și 100 de dinți pe fiecare cilindru. Diferența de viteză de rotație este de 20%. Alezajul dintre cilindri este reglat în funcție de capacitatea de recoltare.
Deoarece dinții cilindrului sunt supuși uzurii ridicate de abraziune, se aplică tehnologia de cimentare pentru întărirea acestora, ceea ce le oferă o duritate de 60 HRC și rezistență ridicată la uzură în comparație cu competitorii acestora care aplică întărirea HFC. 

combina recoltat furaj RSM 1403 03

MOTOARE
Motorul încărcat turbo YaMZ diesel cu puterea de 295 kW sau motorul Mercedes cu capacitatea de 6L asigură utilizarea optimă a puterii combinei de recoltat și optimizarea cheltuielilor de pregătire a furajului în diferite condiții de funcționare.
Instalația de forță este prevăzută cu cutie de viteze și ambreiaj. Cutia de viteze asigură transmisia pompelor GST și a sistemului hidraulic de funcționare. Aplicația cu ambreiaj permite transferul de putere la transmisia elementelor de funcționare (tambur, accelerator, și tocător final) de la arborele cotit al motorului direct fără angrenaje cu curea trapezoidală cu întindere continuă.

CABINA
RSM 1401/03 este prevăzută cu Comfort Cab, care îndeplinește în totalitate cerințele ergonomice moderne. Setul standard include aparat de aer condiționat, radiator, răcitor, parasolar și pregătire audio.
Controalele principale ale combinei de recoltat sunt dispuse pe panoul de control din partea RH a operatorului. De la stația operatorului se asigură o privire de ansamblu excelentă.

Coloana de direcție și scaunul șoferului pot fi reglate pentru caracteristici anatomice ale operatorului. Manetă de control reglată anatomic cu butoane de control operaționale. Pentru confortul operatorului, sistemul Adviser afișează în mod automat acești parametri, care sunt reali pentru implementarea sarcinii curente. Într-un cuvânt, sunt create toate condițiile pentru munca eficientă și continuă. 

combina recoltat furaj RSM 1403 04

ECHIPAMENT OPȚIONAL

SISTEM DE INTEGRARE A AGENȚILOR DE CONSERVARE
Atunci când se pregătesc silozurile, sunt foarte importanți doi parametri: umiditatea masei și distribuirea uniformă a agentului de conservare în siloz. Sistemul de integrare al agentului de conservare avansat, care este instalat pe combina de recoltat furaje RSM 1401/03, permite rezolvarea ambelor sarcini simultan și eficient. Sistemul asigură integrarea concentratelor de bacterii sub formă de ceață prin intermediul pulverizatorului cu duze pneumatice fără volume suplimentare de apă.
Două capacități de 5L asigură operarea continuă pe durata a 10 ore fiecare.

combina recoltat furaj RSM 1403 05a

SUPRAVEGHERE VIDEO
Sistemul de control video permite controlul rezervorului vehiculului fără părăsirea zonei de lucru. Aplicarea acestui sistem permite:
– reducerea oboselii operatorului
– mărirea viteze de recoltare
– reducerea pierderilor la umplerea rezervorului vehiculului

combina recoltat furaj RSM 1403 05b

SISTEM DE LUBRIFIERE AUTOMAT

Sistemul de lubrifiere central automat reprezintă un alt sistem care permite ușurarea muncii operatorului.
Sistemul alimentează în mod independent și gradual lubrifianții la suprafețele de interacționare într-o perioadă specificată de timp. Sistemul exclude complet factorul uman, deoarece continuă operarea chiar și atunci când motorul este oprit. Stochează în memorie perioada de timp în care trebuie să se realizeze lubrifierea la începutul operării. Sistemul folosește unsoare LITOL-24. Rezerva de unsoare a sistemului este suficientă pentru 500 de ore de operare sau un sezon.
COMPRESOR CU AER
Constă dintr-un receptor de 100L, compresorul menținând presiunea de la 4 până la 8 bari în mod automat, instrumente pneumatice convenabile și ambreiaje de conectare cu eliberare rapidă, ceea ce fac munca operatorului mult mia ușoară. Rezerva de aer din sistem este suficientă pentru 5 minute atunci când motorul este oprit, ceea ce este suficient pentru implementarea lucrărilor de întreținere programate.

combina recoltat furaj RSM 1403 07

ADAPTOARE
Combinele de recoltat din seria RSM sunt mașini universale: secerarea și tocarea culturilor de siloz cu vehicule simultane care încarcă silozul, ierburi și amestecuri permanente și anuale, sorg, floarea soarelui și alte culturi cu tijă dură, ridicarea maselor uscate de pe brazde. Setul de adaptoare foarte eficiente , precum cele de recoltat plante verzi și porumb, atașamentele de ridicare, permite combinei de recoltat să rezolve orice sarcini.

TĂIETOR ROTATIV PENTRU PORUMB KEMPER 445
Dispozitivul de recoltat cu aparat de tăiere fără sprijin cu tăiere continuă este conceput pentru recoltarea porumbului, a sorgului, a florii soarelui și a altor culturi cu tijă dură. Este agregat cu combinele de recoltat DON 680М și RSM 1401/1403/1701, și acoperă aria de 4.5m. Cutia de viteze de transmisie, care crește cuplul transferat și face agregarea mai ușoară, este inclusă în set la combinele de recoltat RSM 1401/1403/1701.     
combina recoltat furaj RSM 1403 08a

TĂIETOR DE PLANTE VERZI GH 500R
Dispozitivul de recoltat cu aparat de tăiere cu segmenți-pini este conceput pentru tăierea culturilor cu tijă subțire și pregătirea directă a fânețelor de grâne. Dispozitivul de recoltat cu piesă balansată cu balama este conceput pentru adaptarea longitudinală – laterală la relieful solului. Înălțimea de tăiere este reglată cu saboți. Există trei înălțimi reglabile de tăiere de 50, 100, și 150 mm în funcție de tipul de recoltare. Lățimea de acoperire include 5.0 m.
combina recoltat furaj RSM 1403 08b

CILINDRII DE PRINDERE R 3000
Sunt utilizați pentru pregătirea fânețelor plantelor verzi tăiate în prealabil și aranjate pe rânduri (prevăzuți cu tambur greblă cu îngustare a fluxului de masă) cu lățimea de operare de 3 metri.