HEADER 1

art1

Hederul multifuncțional Float Stream cu tăiere aproape de sol asigură tăierea recoltelor de cereale, de leguminoase și de in la o înălțime cuprinsă între 3 și 14 cm. Distanța minimă de la suprafața solului la elementele de tăiere ale hederului permite recoltarea eficientă a plantelor mai puțin înalte și a plantelor de soia sau năut, ale căror boabe au o poziție joasă. Datorită mecanismului de urmărire a conturului, mașina Float Stream elimină problema deteriorării boabelor. Baza ergonomică, formată dintr-o serie de plăci cu arc, răspunde la orice schimbare a înălțimii terenului, iar senzorii electronici speciali transferă datele relevante la o combină echipată cu sistem de urmărire a conturului (SUC) electric și hidraulic.

Gama largă de modele (5, 6, 7 sau 9 metri) permite selectarea hederului optim care corespunde cerințelor combinei dumneavoastră sau se alege în funcție de lățimea câmpului. Pentru a asigura strângerea atentă a tulpinilor de cereale și leguminoase mai scurte, încâlcite sau bătute de grindină, se recomandă utilizarea setului de colectoare ZhSU 701.00.07.100, care se livrează prin comandă separată.

Caracteristic combinei de recoltat soia este necesitatea tăierii aproape de solul umed și moale. Hederul Float Stream face față perfect acestei sarcini, datorită tălpilor de susținere care se montează pe fundul hederului, cuțitului mobil și celor două mecanisme de urmărire a conturului instalate pe corpul hederului și pe unitatea barei port-cuțit. La recoltarea boabelor de soia, acestea funcționează simultan.

La recoltarea culturilor de cereale și leguminoase, se poate aplica procedura "cuțit fix", care constă în urmărirea conturului cu corpul hederului; acest lucru se realizează fără a implica unitatea barei port-cuțit.

Hederul este conceput să lucreze împreună cu combinele Rostselmash din gamele Vector, Acros, Torum.

Avantajele calitative ale hederului multifuncțional Float Stream cu tăiere aproape de sol

1 

Recoltarea boabelor

Hederul este folosit pentru recoltarea boabelor și a cerealelor, prin aplicarea procedurii cu cuțite fixe. În acest caz, se efectuează urmărirea conturului câmpului cu ajutorul sistemului de urmărire a conturului și al tălpilor de sprijin instalate pe corpul hederului.

 2

Recoltarea boabelor de leguminoase

Unitatea barei port-cuțit a mașinii Float Stream care se află în modul de utilizare a cuțitului mobil este capabilă să efectueze o tăiere apropiată de sol la o înălțime de până la 30 mm de la suprafață, urmărind aplicarea conturului acesteia, ceea ce permite culegerea boabelor care se află la înălțimea cea mai mică. În plus, modul automat de urmărire a conturului permite schimbarea poziției elevatorului de alimentare pentru asigurarea înălțimii necesare tăierii și reducerii încărcării barei.

 3

O gamă largă de moduri de urmărire a conturului

Bara port-cuțit Float Stream cu un cuțit mobil plasat pe pârghiile cu arc este capabilă să se deplaseze cu 130 mm în jos și în sus, după conturul câmpului. Urmărirea conturului este efectuată de către dispozitivele glisante (oscilante) fixate sub bara unității port-cuțit.

 4

Mentenabilitatea

Pe heder sunt instalate degete din material plastic de înaltă mentenabilitate, care nu dăunează unității barei port-cuțit, în cazul desprinderii lor accidentale și al căderii sub cuțit.

 5

Înălțimea minimă de tăiere

Datorită existenței tălpilor de sprijin plasate în partea de jos a hederului, cât și datorită cuțitului mobil și sistemului de urmărire a conturului, este rezolvată problema tăierii aproape de sol, la o înălțime de 30 mm.

 6

Protecția împotriva defecțiunilor

Dispozitivele cu "fustă" de deviere a pietrelor supradimensionate împiedică pătrunderea pietrelor la piesele mașinii și blocarea unității barei port-cuțit și a sistemului de urmărire a conturului.

 7

Durată lungă de funcționare

Articulația fără joc a punctului de sprijin al pârghiei elimină vibrațiile inerțiale provenite de la reductor, ceea ce prelungește durata de viață a unității barei port-cuțit.

Caracteristici tehnice

Model: Float Stream

FS-500

FS-600

FS-700

FS-900

Lățimea de funcționare (proiectată), mm

5000

6000

7000

9000

Greutate proprie, kg, nu mai mult de

1700

1950

2350

2800

Viteza de operare, km/h, până la:

- în modul „cuțit fixat”;

- în modul „cuțit mobil”

9

7

Înălțimea de tăiere ajustată cu "cuțit fixat", mm

40-100-140

Înălțimea minimă de tăiere ajustată la recoltarea boabelor de soia, mm

30

Puterea consumată, kw, nu mai mult de

30

Dimensiunile de gabarit ale hederului în poziția de operare, mm, nu mai mult de

 

-lungime

3200

-lățime

5500

6500

7500

9500

-înălțime

2400

Viteza rabatorului, rpm

14…55

Rabator

Rabator cu palete cu excentric cu bolțuri de arc

Instrumente de control al hederului:

- ridicarea și coborârea hederului;

- deplasarea pe orizontală sau pe verticală a rabatorului;

- schimbarea frecvenței (vitezei) de rotație a rabatorului

Control electrohidraulic (exercitat de către operatorul combinei, la fața locului)

Ghidaje de plante (separatoare)

Separatoare de bară

Urmărirea automată, transversal și longitudinal, a conturului terenului

Efectuată de unitatea de echilibrare pârghie-și-arc sau de sistemul electrohidraulic